MALAM PENGENALAN IPEM~


“TAK KENAL MAKA TAK CINTA”

Slogan khas buat mahasiswa yang baru menjadi pelajar kedokteran di Unhas, Makassar yang masih belum mengetahui apa itu IPEM pada dasarnya.  Maka, malam pengenalan IPEM pada kali ini dengan tema ‘WORDS CAN INSPIRE THE WORLD” dilakukan  bagi angkatan 2014 untuk memperkenalkan kepada mereka tentang dasar-dasar IPEM ditubuhkan.   IPEM pada dasarnya adalah sebuah persatuan yang ditubuhkan untuk menjadi sebuah medium bagi setiap pelajar kedokteran yang berminat dalam berkarya sama ada dalam bentuk tulisan tangan maupun melalui teknologi.

Pada malam khas ini, IPEM akan memperkenalkan diri dan juga tujuan pertubuhannya di Makassar. Sesi perkenalan ini dilaksanakan dalam pelbagai bentuk permainan.  Antaranya adalah mencipta sebuah karya hasil dari gabungan luahan hati para pelajar mengenai kehidupan baru mereka di Makassar dalam tempoh yang telah ditetapkan. Melalui permainan-permainan yang diadakan ini juga mampu untuk mencari bakat-bakat terpendam di kalangan mereka.  Pada malam ini juga IPEM melebarkan sayapnya kerana terbuka pendaftaran baru bagi pelajar-pelajar angkatan 2014.

Dengan ini diucapkan selamat datang dan selamat bergabung kepada semua ahli-ahli baru yang telah mendaftar untuk menjadi Ahli IPEM Makassar.

             Salam IPEM 1 Ikatan~

MPI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s