Aktiviti

Bismillah ArRahmaan ArRaheem,

Assalamu’alaykum wbt,

Berikut adalah antara aktiviti yang dirancang oleh AJK Ipem untuk ahli-ahli Ipem bergiat lebih cergas dalam penulisan dan pembacaan. Ada yang telah mempunyai tarikh khusus, ada yang masih belum ditentukan tarikhnya. Kebanyakan aktiviti boleh dilakukan dalam kumpulan masing-masing dan gabungan antara kumpulan.

  • Pintar Pantun
  • Kreatif video maker
  • Rehlah Ahli
  • Pertandingan POLAROID
  • Pertandingan anjuran GKLN
  • SMS berantai
  • Karya kreatif Wartawan Lokasi
  • Pertandingan Buku Kelompok Tahunan
  • Pembukuan karya memenangi pertandingan IPEM

Kami telah menyediakan kumpulan dan seorang mentor(AJK)  untuk anda(ahli) bagi bergandingan menimba ilmu dan pengetahuan di alam penulisan dan pembacaan seiring minat anda di lapangan ini.

Download 2 attachment di bawah untuk mengetahui kumpulan dan jadual rotasi kumpulan anda.

kelompok-hi-mini-ipem

jadual-rotasi

Sebarang kemusykilan, anda boleh menghubungi mana-mana AJK Ipem berdekatan. Insya-Allah, mereka akan menjelaskan kemusykilan anda.

🙂

2 thoughts on “Aktiviti

  1. pertandingan buku kelompok tahunan dan sms berantai tu mcm mane? yang buku kelompok tahunan ni ape beza dgn pembukuan karya memenangi pertandingan ipem?

  2. Salam.

    Terima kasih kerana bertanya.

    Izinkan saya menjawab soalan dari saudara/saudari, maybe akan ditambah dari sahabat2 AJK Ipem juga nanti. Insya-Allah.🙂

    Buku kelompok tahunan adalah group-based. Yang bermaksud dipertandingkan HANYA ANTARA KELOMPOK (rujuk lampiran). Untuk buku kelompok ini, ahli Ipem boleh bincang dengan Ajk yang dipertanggungjawabkan untuk buat mcmana. Daily updated, weekly updated, monthly updated @ Nak buat online ke atas buku 555 ke.

    Pembukuan karya yang memenangi pertandingan Ipem adalah karya terpilih (menang atau tidak akan dipertimbangkan) yang dihantar untuk pertandingan tersebut. Ia adalah event-based. Meaning, karya terpilih yang dihantar untuk pertandingan itulah yang akan dimuatkan dalam buku. Setakat ini, 2x pertandingan dah diadakan, next coming English Week kita akan buat pertandingan penulisan lagi. Insya-Allah.

    Sila bertanya lagi kalau ada yang tak jelas lagi ya.😀

    Wallahu’alam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s